Kränkta män

Vi får in många mail som vittnar om att sidan behövs. Personer som läst och känt igen sig. Personer som vill berätta sin historia eller tacka. Vi är glada och tacksamma för kontakten med läsarna. Det är dock en kategori mejl som inte är lika trevlig. Kränkta män, ofta anonyma,  som bara måste tala om  hur dåligt det är att hemsidan i första hand är skriven för kvinnor. Så här kan det låta:

Hela ert material vänder sig till kvinnor som känner sig psykiskt misshandlade av en närstående man. Jag läser han, han han. Jag anar att drivande part har personliga skäl för detta.

Själv ställer jag mig frågan, alla de män som är psykiskt misshandlade av sina kvinnor, vem tar dessa på allvar?

Personen i fråga vågade inte ange en riktig e-postadress, utan kallar sig ”noname”. Citatet är ganska typiskt för den lilla men återkommande gruppen kränkta män som bara måste protestera mot att det finns en hemsida där inte männen står i fokus. Det kan ju inte gå an!  Ja, gott folk. Mer bekräftelse på att misogynin lever behövs väl egentligen inte? Det finns väl ingen vettiga anledning att bli arg för att någon vill stödja utsatta kvinnor? Därigenom inte sagt att det inte behövs något stöd för män. Men varför startar inte de här anonyma herrarna egna sidor och föreningar som kan göra jobbet i stället? Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon, klyschigt men sant.

Slutligen: det står ju tydligt på hemsidan att psykisk misshandel kan förekomma i olika slags relationer och att både män och kvinnor kan vara förövare. Detta stycke tycks dock de kränkta anonyma männen alltid ha missat. Men det har hört av sig ganska många män som känner sig utsatta och som känner igen sig i texterna. Dessa utsatta killar och män brukar däremot inte uttrycka att de blivit kränkta av hemsidan. Jag skulle önska att det fanns fler ställen dit jag kunde hänvisa dem för att få mer stöd.

 

Psykiskmisshandel.se

View more posts from this author