Semesternöjen

Äntligen sommarlov och semestertider! Solen skiner, fåglarna sjunger, du har hela dagen framför dig och kan göra precis vad du vill, bara koppla av. Underbart! Eller kanske packar du väskan för att resa till ett annat land snart? Se, höra, känna, dofta och smaka på en annan kultur och verkligen få ett avbrott från den där trista vardagen. Det är det här som är årets höjdpunkt, det som du längtat till i månader. Eller?

Du som har en kontrollerande och våldsam partner kan kanske ha svårt att riktigt känna glädjen inför semestern, den tiden på året då man ska umgås med sina nära och kära och du har din partner som klankar ner på dig, blir arg flera gånger om dagen, insisterar på att hens vilja ska igenom i alla sammanhang, förbjuder dig att ta på dig kjolen du gillar och startar ett gräl lagom till grillmiddagen. Spänningarna stiger fortare än vanligt då man är nära inpå varandra hela dagarna. Du har inget andrum och hen blir arg allt som oftast. Du känner dig nere och ensam fast ni är två.

Faktum är att storhelger och semestertider ökar problemen med våld i nära relationer. Våldet tar ju inte semester, utan det får snarare en större plats och fler möjligheter då folk är lediga från skola och jobb. Reser du iväg med en våldsam partner till ett främmande land så kan du känna dig extra ensam och utsatt. Och så kommer där sorgen över det enorma gapet mellan hur det borde vara och hur det faktiskt är. Smärtan kan kännas nästan outhärdlig. Men det finns en väg vidare. En väg fri från våld och kränkningar. Du är inte ensam och det finns hjälp att få.

Kvinnofridslinjen och kvinnojourerna har öppet för dig som vill få stöd i din situation med en våldsam partner.

 

Psykiskmisshandel.se

View more posts from this author