Våldet tar inte semester

Nej det blir inte mindre våld mot kvinnor och barn för att det är semestertider. Snarare kan hjälpbehovet öka då man är ledig och inte har jobb eller skola som tillflyktsort. Semestrar med spänningar, frustrationer och grusade förhoppningar kan resultera i ännu fler aggressiva urladdningar. Och inte blir det vilsamt att ”fira” semestern med en våldsam person som man hela tiden ska försöka läsa av, undvika att göra hen arg så mycket man kan, man inte lyckas ändå. Semestern kan istället bli extra slitsam, för att inte tala om hur smärtsamt det kan vara att se vänner och kollegor komma tillbaka från trevliga aktiviteter medan man själv haft ett helvete.

Kvinnojourerna tar ingen semester, utan finns där även på sommaren. Likaså kvinnofridslinjen. Sök stöd om du inte blir väl behandlad. Ingen förtjänar att bli kränkt av den man lever med.

Psykiskmisshandel.se

View more posts from this author