Maskulint initiativ: lånat stödtruppen från SD?

Av nyfikenhet kikade jag just in på det nystartade partiet Maskulint initiativs facebooksida, och vad uppenbarar sig då?  Ett stinkande träsk av kvinnohat där man uttalar sig positivt om porr, tycker att en kvinna som anmält sin manlige partner för sexövergrepp i sömnen ”inte hade humor”, uttrycker homofobi och propagerar för mannens rätt att sitta bredbent i kollektivtrafiken så inte lilla ”paketet” kommer i kläm. Jag tror inte heller att det är en slump att detta pajasparti uppmärksammas av den högerextrema nättidningen Fria Tider där vissa i kommentarsfältet tyckte det var synd att man inte kan rösta på både Sverigedemokraterna och Maskulint Initiativ eller att SD borde profilera kvinnohatet lite tydligare (för mig räcker det dock med järnrörsfilmen där en ur partitoppen kallar en kvinna för hora och en annan angriper en tjej fysiskt). Min gamla tes att rasism, kvinnohat och homofobi hänger ihop stämmer, vilket hatarna bevisar med all önskvärd tydlighet. Att kalla en våldsbejakande och sexistisk människosyn för maskulinitet känns rejält motbjudande. En riktig karl ger sig inte på kvinnor, varken verbalt eller fysiskt. Punkt.

Psykiskmisshandel.se

View more posts from this author